WUSSTEN SIE…

Wush Duits Restaurant Schnitzel

SCHNITZEL

Een schnitzel is een gerecht dat bestaat uit een dun gesneden stuk gebraden varkensvlees, kippenvlees of kalfsvlees. De wienerschnitzel is de bekendste variant. Deze wordt traditioneel van mager kalfsvlees van de fricandeau of het ‘Kaiserteil’ uit de achterpoot van het dier gemaakt. Het vlees wordt plat geslagen tot ongeveer de grootte van een gespreide hand, vervolgens met meel, ei en paneermeel gepaneerd, in een centimeters diepe laag reuzel of olie vlug gebakken en geserveerd met citroen. Het gerecht wordt in Wenen nog veel op deze manier opgediend in restaurants. Deze manier van vlees bereiden is overigens niet Weens van oorsprong, maar uit Italië overgenomen door de Weners. De Italianen hebben het op hun beurt uit de Ottomaanse keuken overgenomen. In de huiselijke keuken wordt de schnitzel vaak niet in een dikke laag vet bereid, maar gewoon gebakken.

WUSSTEN SIE…

Wush Duits Restaurant Worst

WORST

Met onze worsten zijn we van alle Duitse markten thuis. Een heerlijke wienerle worst, een gedroogde peperworst en de gerookte krakauer. Of toch liever een klassieker als de bratwurst of currywurst, met de currysaus gemaakt naar traditioneel familierecept van Rainer. Je ziet, je kan alle kanten op als gast van WuSH en je kan jezelf iedere keer weer blijven verrassen. Op ons nieuwe menu hebben we ruimte vrij gemaakt om de bratwurst en currywurst nu als kip of vegatarische optie aan te bieden! Al onze producten halen wij rechtstreeks vanuit Duitsland en Oostenrijk voor de echte beleving!

WUSSTEN SIE…

Warsteiner biertje op terras Zuidas

BIER, WIJN EN FRIS

Bij die heerlijke schnitzels en worsten hoort maar één ding, Duits bier! En dan het liefst in echte Duitse maten en pullen. Of je nou gek bent op Warsteiner of Koelsch, of liever voor een Weizen gaat, er is van alles mogelijk. Er zijn verschillende soorten bieren te proberen, van pils tot dunkel, van radler tot weissbier en ook alkoholfreie biertjes zijn bij ons te verkrijgen. Liever een wijntje erbij? Ook dan kunt u zich laten verrassen door onze verschillende witte en rode wijnen. En wij bieden een ruim assortiment Duitse frisdranken, denk aan Fritz-Kola, Almdudler of Apfelschorle.

WUSSTEN SIE…

Wush Duits Restaurant Bier Oktoberfest

OKTOBERFEST

Het Oktoberfest (Duits voor oktoberfeest) is een jaarlijks volksfeest in München. Het geldt als het grootste bierfestival ter wereld en wordt jaarlijks door meer dan vijf miljoen mensen bezocht. Het feest begint traditioneel om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt normaal gesproken op de eerste zondag van oktober. Indien de eerste zondag van oktober vóór de Dag van de Duitse eenheid (3 oktober) valt, wordt het festival verlengd tot en met 3 oktober. Zodoende duurt het Oktoberfest 16 tot 18 dagen.

Het eerste Oktoberfest werd in 1810 gehouden ter ere van de bruiloft van prinses Theresia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren. In 2010 werd er ter ere van de 200e verjaardag van het evenement een extra dag toegevoegd en duurde het Oktoberfest tot en met maandag 4 oktober 2010.

Hou onze Facebook pagina in de gaten voor onze Oktoberfest activiteiten.

WuSH ZUIDAS

George Gershwinplein 6,
1082 MV Amsterdam

  • Openingstijden: zo t/m wo 12.00-22.00; do t/m za 12.00-23.00. Parkeren Buitenveldert: zondag de hele dag gratis en doordeweeks na 19 uur gratis.

Wat anderen over ons zeggen